Az Egyesült Államok terroristákat alkalmaz az Irán elleni pszichológiai hadviselésben

Az Egyesült Államok terroristákat alkalmaz az Irán elleni pszichológiai hadviselésben

Az iráni polgári védelmi szervezet parancsnoka Gholam Reza Jalali dandártábornok szerint az amerikai kormány a Mojahedin E-Khalq (MEK) nevű terrorszervezetet használja fel az Iráni Iszlám Köztársaság elleni pszichológiai hadviselésben.

A tábornok elmondta, hogy a MEK mindig is az Egyesült Államok bábja volt. A terrorszervezet a 80-as években az iraki-iráni háborúban az iraki oldalon harcolt az iráni forradalom és Khomeini imám ellen. Mostanára azonban Irak megtisztította tőlük az országot, viszont jelen vannak Albániában, ahol különböző internetes felületeken támadják Iránt. A balkáni országban rejtett oldalakról, hamis közösségi profilokról terjesztik a gyűlöletet az Iszlám Köztársasággal szemben.

A tábornok szerint az Egyesült Államok és a MEK a cyber teret használja ki az Irán ellen folytatott pszichológiai hadviselésre. A Mojahedin E-Khalq nevű szervezet több országban is terrorista csoportnak számít. Eredetileg Iránban jött létre az amerikai hírszerzés segítségével, majd 1986-ban elhagyták az országot és az ugyancsak amerikai szövetséges Szaddam Husszeinhez menekültek. Az iraki kormány pedig külön tábort biztosított számukra, hogy felkészüljenek az Irán elleni harcra.

Hírdetés

Az iraki-iráni háborúban az irakiak oldalán harcoltak és a háború után is Szaddam Husszein szolgálatában álltak. 1991-ben segítettek az iraki hadseregnek leverni a dél-iraki síiták lázadását.

A MEK nevéhez több terror cselekmény is köthető, melyeket általában nyugati titkosszolgálatok megbízására hajtottak végre, hogy destabilizálják Irán biztonságát. A terror szervezet tevékenysége eddig több mint 17 000 iráni civil életébe került.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Tasnim News)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »