Az Egyesült Államok szankciókkal fenyegette meg Libanont ha részt venne Szíria újjáépítésében

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma üzenetet küldött a Washingtonban lévő libanoni nagykövetségnek, melyben óva intették őket attól, hogy Szíriát meghívják az Arab Gazdasági Fórumra Bejrútba.Ebben az ügyben az amerikai külügyminisztérium még nem tett nyilatkozatot, azonban korábban már több országot is megfenyegettek abban az esetben, ha azok részt vennének Szíria újjáépítésében.

Az Al-Akhbar libanoni hírügynökség szerint az amerikai üzenet nem csupán arról szólt, hogy ellenzik Szíria részvételét az Arab Gazdasági Fórumon, hanem Washington azzal is fenyegetőzött, hogy szankciókat vezet be Libanon ellen ha részt kívánna venni Szíria újjáépítésében.

Hírdetés

Az amerikai üzenet a következő felszólítást tartalmazta:
,,Felszólítjuk Libanont és az Arab Liga összes tagját, hogy tegyenek le arról, hogy meghívót küldenek Szíriának. És felszólítjuk Libanont, hogy ne tegyen semmi olyan lépést, mely a szíriai rendszer pénzügyi érdekeit szolgálja. Mint például a befektetések és az újjáépítésre történő adományok küldése. Az Asszad rendszer számára történő bármilyen pénzügyi, anyagi támogatás amerikai szankciókat von maga után.,,

Ebben az ügyben az amerikai külügyminisztérium még nem tett nyilatkozatot, azonban korábban már több országot is megfenyegettek abban az esetben, ha azok részt vennének Szíria újjáépítésében.

Al-Isfahani (Al-Masdarnews)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »