Az Egyesült Államok páncélozott harci járműveket küld Szíriába (képek)

Az Egyesült Államok páncélozott harci járműveket küld Szíriába (képek)

Az amerikai hadsereg páncélozott gyalogsági harci járműveket (IFV) küld a szíriai Deir Ezzor kormányzóságba.

Az amerikai hadsereg egyik szóvivője Myles B. Caggins ezredes Twitter üzenetben osztott meg képeket a harci járművek berakodásáról és szállításáról. A képeken M2A2 Bradley gyalogsági harci járműveket készítenek elő az utazásra.

Caggins ezredes az amerikai hadsereg 118. Gyalogos Ezredét valamint a Nemzeti Gárda bizonyos egységeit nevezte meg a művelet résztvevőiként.

A Pentagon szóvivője a hónap elején azt nyilatkozta a Newsweek számára, hogy az amerikai hadsereg egyik páncélos dandárjának az egyik harcoló zászlóalját küldik el a Szíria észak-keleti részén lévő olajmezők ,,védelmére,,.

Hírdetés

.

Az Egyesült Államok védelmi minisztere Mark Esper korábban azt nyilatkozta, hogy csapataik amilyen gyorsan csak lehet kivonulnak Szíriából. Washington azonban most újra vissza akarja küldeni csapatait Szíriába, mégpedig azzal az indokkal, hogy meg fogják védeni az ott lévő olajkutakat a terroristáktól.

A helyzet érdekessége azonban az, hogy ők hozták létre azokat a terrorista csoportokat, akiktől ,,meg kell védeni,, az olajkutakat. Ezen kívül a kurdok által korábban ellenőrzött területekről évekig illegálisan termelték ki és lopták el Szíria olaját.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »