Az Egyesült Államok blokkolná az Olaszországba érkező kínai segélyszállítmányokat

Az Egyesült Államok blokkolná az Olaszországba érkező kínai segélyszállítmányokat

Jelenleg az Egyesült Államokat érzékenyen érinti, hogy a tehetetlen amerikai kormány és a hasznavehetetlen Európai Unió helyett Kína, Oroszország és Kuba támogatja Olaszországot és más európai államokat a koronavírus elleni küzdelemben. Számos európai ország lakossága számára tehát a ,,Majd a Nyugat segít,, meséje már nem elegendő egy ilyen komoly és veszélyes helyzetben.

Olaszországot pedig súlyosan érinti a jelenlegi világjárvány, hiszen már több ezer halálos áldozata van a vírusnak az országban. Segítség azonban Nyugatról nem érkezik.

Az Egyesült Államok azonban önös politikai érdekei miatt mindenáron megpróbálja elérni azt, hogy a számára most még szövetséges európai országok ne kapjanak segítséget a keleti országoktól, olyanoktól, melyek Amerika politikai ellenfelei.

Ennek a célnak az eléréséért az amerikai vezetés minden áron megpróbálja megakadályozni azt, hogy a Kínából érkező segélyszállítmányok ne érkezzenek meg Olaszországba. Csehország például amerikai nyomásra küldött vissza egy kínai szállítmányt, mellyel 101 600 darab védőmaszk érkezett volna Olaszországba. Törökországot pedig arra utasította az amerikai kormány, hogy ne küldje el azt a 25 millió darab egészségügyi védőmaszkot, melyeket az olasz kormány rendelt. Ezek az országok tehát amerikai politikai nyomásra akadályozták meg, hogy kínai segélyszállítmány érkezzen rajtuk keresztül Olaszországba.

Hírdetés

Ez pedig nyilvánvalóan az amerikai bosszú jele Olaszország számára, amiért adományt és támogatást fogadtak el Kínától. Az Egyesült Államok ugyanis minden áron, akár több tízezer ember életének az árán is meg szeretné akadályozni azt, hogy Kínának pozitív megítélése legyen Európában.

Olaszország azonban nincs egyedül ebben az ügyben, hiszen Kína 82 országnak ajánlott fel segítséget a koronavírussal szembeni világméretű küzdelemben. Az európai országok közül ráadásul Franciaország és Szerbia is kapott kínai egészségügyi támogatást. És úgy tűnik, hogy ezt a segítségnyújtásból elégtelen Amerika és az Európai Unió tétlenül kell, hogy nézze.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Manar)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »