Az Egyesült Államok aggódik Oroszország szíriai beavatkozása miatt

Az Egyesült Államok aggódik Oroszország szíriai beavatkozása miatt

Keith Preston az AttacktheSystem.com főszerkesztője és igazgatója szerint az Barack Obama USA elnökének adminisztrációja aggódik a növekvő orosz katonai jelenlét miatt Szíriában, ami segít legyőzni az olyan terrorista csoportokat, mint a Daesh-t (Iszlám Állam).

” Oroszország sokkal aktívabb szerepet vállal a Szíriában kialakult helyzetben, ami úgy látszik kiakasztotta a mérlegeket”-mondta Preston.

“Az Egyesült Államok és Oroszország teljes mértékben különböző érdekeket képvisel Szíriában és most, hogy Oroszország kezd egyre növekvő szerepet vállalni és egyre nagyobb önbizalommal vesz részt a Közel-Keleten, emiatt úgy látszik az USA egyre aggódóbb lesz.”-folytatta Preston a Press TV-nek adott interjújában.

 Amerikai tisztviselők azt vallják, hogy Oroszország elindított egy hullámot, amiben megnöveli a hadseregének létszámát Szíriában.

 Azt állítják, hogy Oroszország több száz katonát küldött harci repülőgépek, tüzérségi egységek és más hadászati eszközök mellett a Szíriában található Latakkia nyugati tartományában lévő repülőtérre.

A kitelepítés aggodalmakat okozott Washingtonban, hogy szerintük Moszkva katonai előőrsöt létesít az arab nemzetben, amivel megerősíti a Bashar Al-Assad vezette kormányt.

Hírdetés

Szombaton John Kerry azt állította miután találkozott Mohammad Javad Zafarival Irán külügyminiszterével az ENSZ nagygyűlésén, lehetőséget látott arra, hogy véget vessenek a Szíriában zajló háborúnak.

Nyugati tisztviselők szerint Kerry egy új kezdeményezést szeretne egy politikai megoldásra Szíriában, a menekült krízis fényében, ami elárasztotta Európát.

Preston mindamellett képtelenségnek nevezte Kerry kommentjét arról, hogy politikai megoldást találjon Szíriában.

Nincs még egy olyan nép a földön, amelyik többet tett, mint az Egyesült Államok hogy szítsa a nyugtalanságot és a háborúkat a Közel-Keleten az elmúlt évtizedekben.

Az Egyesült Államok tulajdonképpen segédkezett abban, hogy Szíriában háború törjön ki, azzal hogy azokat a lázadókat fegyverezte, akik az egész zavargást kezdték.

Szíria 2011 óta van halálos nyugtalanságban. Jelentések szerint az USA és a régióban található szövetségesei különösen Katar, Szaúd-Arábia és Törökország támogatják a militánsok működését az országban.

Orientalista.hu – L. Gyula


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »