Az Egyesült Államok 400 millió dolláros új segélycsomagot jelentett be Ukrajnának

Az Egyesült Államok 400 millió dolláros új segélycsomagot jelentett be Ukrajnának

Az Egyesült Államok szerdán új, 400 millió dolláros segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, mely a fegyvereken és lőszereken kívül elektromos generátorokat is tartalmaz.

Több mint 200 generátor „segíti az ukrán civilek és a katonaság villamosenergia-szükségletének kielégítését…, hogy enyhítse az ország elektromos hálózatának terhelését“ – mondta Pat Ryder tábornok, a Pentagon sajtótitkára.

– tette hozzá Ryder.

A Pentagon közleménye szerint az amerikai segélycsomag tartalmaz még lőszert is a fejlett NASAMS légvédelmi rendszerekhez és a HIMARS rakétavetőkhöz, hőkamerás irányzékkal ellátott nehézgéppuskákat a drónok elleni küzdelemhez, valamint több mint 20 millió lőszert kézi lőfegyverekhez.

Hírdetés

Az amerikai külügyminisztérium jelentése szerint a legújabb csomagnak köszönhetően Joe Biden elnök hivatalba lépése óta az Ukrajnának nyújtott teljes amerikai támogatás eléri a 19,7 milliárd dollárt.

„Továbbra is támogatjuk Ukrajnát, ameddig csak szükséges, hogy meg tudja védeni magát, és a lehető legerősebb pozícióban üljön a tárgyalóasztalhoz, amikor eljön az ideje“

– írta közleményében Antony Blinken külügyminiszter.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »