Az egészségügyi minisztérium új kampányt indít: Oltasd be a nagymamát, és te is kapsz vakcinát

Az egészségügyi minisztérium új kampányt indít: Oltasd be a nagymamát, és te is kapsz vakcinát

Az Egészségügyi Minisztérium a vakcinázási szabályok olyan módosításán dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy azok a 18 éven felüliek is kaphassanak oltást, akik egy hetven évnél idősebb személyt visznek/kísérnek el oltakozni.

“Reméljük, hogy ez elegendő motiváció lesz arra, hogy segítsék a nagyszülőket vagy a szülőket az oltási regisztrációban és az utazásban”

írja a minisztérium hivatalos facebook-oldalán.

Hírdetés

Szlovákia vakcinázás terén az EU átlaga körül teljesít, ám nagyon rossz az átoltottsági szintje a legsebezhetőbb idős korosztályok körében. A minisztérium ezen próbál segíteni. Nyilván nem egyszerűen a vakcinák korlátozott száma a probléma, sokkal inkább a logisztika, az idős szermélyek internetes regisztrációjának és oltópontra jutásának kérdése.

!function(e,i,n,s){var t=”InfogramEmbeds”,d=e.getElementsByTagName(„script”)[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement(„script”);o.async=1,o.id=n,o.src=”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”,d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,”infogram-async”);

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »