Az Egészségügyi Minisztérium stratégiát készít elő az egészségügyi dolgozók helyzetének stabilizálására

Az Egészségügyi Minisztérium stratégiát készít elő az egészségügyi dolgozók helyzetének stabilizálására

Béremelés és egyéb rendszerszintű intézkedés előkészítésén dolgozik az Egészségügyi Minisztérium, hogy stabilizálni tudják az egészségügyi dolgozók helyzetét az országban.

A szaktárca legfőbb rövidtábú célja a nővérek béremelése mégpedig a koeficiensek növelésével. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerint ezen felül további rendszerszintű intézkedéseket is szeretnének bevezetni, úgy mint a hallgatói támogatás, abszolvensek számára bérjárulék, juttatás a szülőföldre való visszatérésre, juttatás adaptív nyelvi képzésre, mentori támogatás, egyszeri toborzási támogatás vagy az élethosszig tartó tanulás támogatása.

Hírdetés

Középtávú célként a nővéri hivatás imidzsének megváltoztatását, valamint az egészségügy finanszírozásának megváltoztatását jelölte meg a miniszter.

Lengvarský szerint a fenti célok megvalósulásában nem csak a stratégiai dokumentumok, hanem a Felújítási Terv és az ehhez kapcsolódó reformok, mint a kórházak, a mentőszolgálat, az otthoni gondozási szolgálat és a háziorvosi szféra optimalizációja is segítenek majd.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »