Az egészségügyi miniszter reménykedik, hogy rövidesen lesz politikai döntés a zöldigazolványok munkahelyi kötelezésérõl

Az egészségügyi miniszter reménykedik, hogy rövidesen lesz politikai döntés a zöldigazolványok munkahelyi kötelezésérõl

Reményét fejezte ki Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, hogy rövidesen megszületik a politikai döntés a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről, amivel elejét lehetne venni egy újabb lezárásnak és egy újabb elhalálozási hullámnak.

Rafila szerdai sajtótájékoztatóján fejtette ki, hogy az elektronikus Covid-igazolvány munkahelyi bevezetésére még az omikron-esetek számának növekedése előtt kellene sort keríteni.

Hírdetés

Úgy vélekedett, a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése segítene átvészelni a járvány ötödik hullámát, és általa elkerülhető lenne egy újabb lezárás, az online oktatásra való áttérés és a halálesetek számának növekedése.

„Meglátjuk, hogy lesz-e erre vonatkozó politikai döntés a következő időszakban” – mondta a miniszter.

Rafila azt is elmondta, a hatóságoknak minden eszközzel fel kell készülniük az ötödik hullámra, amelynek kezdete akkortól számítható, amikor a fertőzöttségi ráta eléri az egy ezreléket.

Korábban azt írtuk, a kormánykoalíció politikai források szerint egyelőre nem kívánja tárgyalni a kötelező zöldigazolvány kérdését, mivel utcai tüntetésektől és népszerűségvesztéstől tartanak
(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »