Az egész világon körözik a budapesti vizes-vb gazdasági igazgatóját

A körözés annak ellenére is érvényben van, hogy Balogh Sándor ellen kiadott európai és nemzetközi elfogatóparancs eltűnt a rendőrség honlapjáról.

Az év eleje óta már nem szerepel a police.hu oldalon a 2017-es budapesti vizes-vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója ellen decemberben kiadott két-két európai és nemzetközi elfogatóparancs. Ez azonban nem azért történt, mert a költségvetési csalással és befolyás vásárlásával gyanúsított vállalkozót elkapták volna, vagy mert visszavonták az elfogatóparancsokat – írta a G7.hu.

A rendőrség a portálnak küldött válaszában azt írta, hogy ennek technikai magyarázata van: „a körözések jelenleg két körözési eljárást folytató szerv közötti átadás alatt vannak. Az átvevő szerv az átvételt követően intézkedik a körözések police.hu oldalon történő megjelentetésére”.

Hírdetés

Balogh Sándor ellen 2019 decemberének elején a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága adott ki körözést költségvetési csalás gyanúja miatt, ebben több mint 587 millió forint vagyoni hátrány okozásával gyanúsítják. Kicsivel később újabb elfogatóparancs jelent meg ellene a rendőrség honlapján. Ezt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte, ők befolyás vásárlása miatt keresik a szerencsi születésű vállalkozót.

Ezeket követte két európai, majd két nemzetközi elfogatóparancs.

A G7 2018 májusában írtak meg, hogy Balogh az államot százmilliókkal megkárosító céghálót működtetett egykori felesége, az akkor kinevezett nemzeti vagyonért felelős miniszter, Bártfai-Mager Andrea lakásán. Ezt követően írtak egy hasonló Borsod megyei szervezetről, ami Balogh Sándor testvéréhez kötődött, és ami miatt a NAV már tavaly ősszel nyomozott.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »