Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Jégesővel, szélrohammal, zivatarral jön és végigsöpör az országon a vihar – figyelmeztetést adtak ki.

Ma a többórás napsütés mellett eleinte a gomolyfelhőkből elszórtan valószínű zápor, zivatar, majd napközben az erőteljes gomolyfelhő-képződésből már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A csapadék esélye keleten kisebb, a Dunántúlon viszont egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható, keleten lesz a melegebb. Késő este 19 és 24 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Hírdetés

Fotó: OMSZ

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén kedd éjfélig: a délutáni óráktól egyre több helyen várható zivatar, főként a Dunántúlon, a Duna–Tisza közén és a Dél-Alföldön, rövid időre intenzív csapadékkal, viharos széllel. Legjobb eséllyel délután a Dunántúl keleti felében, illetve a Dél-Dunántúlon és a dél-alföldi térségekben zivatarhoz néhol 30-50 mm csapadék, jégeső (akár 2-3 cm-es átmérő) és kis területre korlátozódó 80-100 kilométer per órás szélroham is társulhat.

A napi középhőmérséklet 24, 25 fok körül alakul. Nincs fronthatás, de az erős napsütésben az UV-B sugarak gyorsan bőrpírt okozhatnak, védjük bőrünket, szemünket! A déli órák tájékán húzódjunk árnyékba, napközben többször és a szokásosnál több vizet igyunk, így pótolva a folyadékveszteséget, amit a meleg idő okoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »