Az EB súlyosan beavatkozik a magyar belpolitikába?

Lázár János pártfinanszírozással és titkolózással vádolta meg az Európai Bizottságot.

Délután zárt ajtók mögött hallgatták meg az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságában az EB regionális politikai főigazgatóját, az Altus-üggyel összefüggésben. Walter Deffaa egyébként kategorikusan elutasította, hogy nyilatkozzon az újságíróknak.

Hírdetés

A kancelláriaminiszter emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. brüsszeli forrásból, másfél milliárd forintért vizsgálja az uniós fejlesztési terveket. A DK elnöke a cég osztalékából tavaly 16 millió forintot adott saját pártjának.

„Az EP költségvetési bizottsága az illetékes európai bizottsági vezetőt idézte meg és őt hallgatják meg Gyurcsány Ferenc szerződésével kapcsolatban. Nyilvánvaló, hogy az Altus szerződést kapott az Európai Bizottságtól, és Gyurcsány Ferenc pedig az Altusból szerzett jövedelmén keresztül finanszírozta politikai tevékenységét, ezért minden kockázat nélkül mondhatjuk, hogy az Európai Bizottság pártfinanszírozásra adta a fejét, amellyel súlyosan beavatkozik a magyar belpolitikába” – mondta el Lázár János.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »