Az EB döntésére Schiffer András és Donáth Anna is közösségi oldalán reagált

Az EB döntésére Schiffer András és Donáth Anna is közösségi oldalán reagált

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) alapítója és volt elnöke közösségi oldalán reagált az Európai Bizottság elutasító döntésére a Minority Safepack kezdeményezés ügyében.

Az egykori ellenzéki politikus ezt írta:

Hírdetés

Az Európai Bizottság szerint az EU-nak nincs általános jogalkotási hatásköre a nemzeti kisebbségek védelme és a kisebbségi nyelvhasználat terén, ez tagállami hatáskör. Lehet ezt játszani. Csak az a helyzet, hogy ott, ahol őshonos kisebbségek élnek, a jogállamiság követelménye magába foglalja a kisebbség kollektív jogainak biztosítását, önazonossága védelmét. Jól jegyezzük meg: a Bizottság ma jogállamisági kérdésben állapította meg az Unió illetéktelenségét. Kiváló muníciót adott a magyar miniszterelnöknek, miközben újra bebizonyította, hogy minden olyan kérdésben működésképtelen, ahol nem a nagyvállalatok extraprofitja a tét.

Kommentálta a döntést Donáth Anna is, a Momentum EP-képviselője, aki mellesleg a javaslatot “elfűrészelő” Věra Jourovával más, Magyarországot elmarasztaló döntésekben gyakran egyeztetett. Eredetileg Orbán Viktorra is utalt a bejegyzésben, de ezt a részt később valószínűleg eltávolította a posztról. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »