Az az elmélet is megdőlni látszik, hogy a gyerekek "láthatatlanul" terjesztik a vírust

Az az elmélet is megdőlni látszik, hogy a gyerekek "láthatatlanul" terjesztik a vírust

A Francia Közegészségügyi Hivatal munkatársai egy kilencéves, enyhe tüneteket produkáló COVID-19-fertőzött gyermek esetét mutatták be: bár a fiú betegsége során több mint 170 emberrel érintkezett, egynek sem adta át a koronavírust – írja a The Guardian.

A szakértők úgy vélik, ez azt bizonyítja, hogy a gyermekek nem játszanak jelentős szerepet a kórokozó terjesztésében.

Hírdetés

A gyermeknél a Sars-Cov-2 mellett influenzát és megfázást is kimutattak. A fiú két testvére utóbbi két betegséget elkapta, a COVID-19-et viszont nem. A gyermek iskolába is járt, miközben már tünetei voltak, de senkinek sem adta át a koronavírust. Kostas Danis és kollégái szerint a gyermekek jellemzően enyhe tüneteket tapasztalnak, és valószínűleg nem játszanak meghatározó szerepet a kórokozó terjesztésében.

Az új koronavírus a gyermekeket kevésbé fenyegeti, sok szakértő pedig arra gyanakodott, hogy a gyakran teljesen tünetmentes gyermekek így azonosítatlanul súlyosbíthatják a járványt. Az utóbbi időkben ugyanakkor több olyan tanulmány is megjelent, amelyek ellentmondanak ennek a felvetésnek. A University College London kutatása alapján például az iskolák bezárása nem segít jelentősen a koronavírus megfékezésében.

Egyelőre korai lenne biztosan megállapítani, hogy a gyermekek miként terjesztik a kórokozót. A COVID-19 egy teljesen új betegség, ezért további vizsgálatokra lesz szükség a megértéséhez.

(The Guardian – 24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »