Az autópályán csaptak le a trükkös csalók

A szegedi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki három román állampolgárt, akik aranynak látszó ékszerek eladásával tévedésbe ejtettek egy német családot. Közülük két férfit a rendőrök őrizetbe vettek.

A gyanúsítottak személyautóval közlekedtek az M5-ös autópályán 2016. július 24-én. Nem sokkal 10 óra után, Szeged térségében a gépkocsi sofőrje jelzett az előtte haladó német forgalmi rendszámú járműnek, hogy álljon meg – írja a Police.hu. Miután a sértettek az autópálya leállósávján megálltak, a három román állampolgár pénzt kért tőlük, arra hivatkozva, hogy korábban kirabolták őket. Cserébe a terheltek aranynak látszó ékszereket adtak át, amiért a sértettek készpénzzel fizettek. Miután a német család számára világossá vált, hogy az arany helyett bizsu ékszereket kaptak, értesítették a rendőrséget.

Hírdetés

A rendőrök nem sokkal később az autópályán elfogták a csalás vétségének elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárokat, akiket kihallgattak. Közülük egy 32 éves és egy 52 éves férfit a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »