Az Autóklub is nekiment a „radikális zsarolóknak”

A Magyar Autóklub szerint időszerű és indokolt, hogy értékeljék az elmúlt években a kerékpáros közlekedés támogatására hozott intézkedéseket, és megtegyék a szükséges korrekciókat.

A Magyar Autóklub hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt években több, a kerékpáros közlekedést támogató intézkedést vezettek be, ennek eredményeként ez a közlekedési forma egyre népszerűbb lett a fővárosban, ugyanakkor a baleseti statisztikák és a klubtagok visszajelzései alapján „a közlekedésbiztonság helyzete vegyes képet mutat”.

Közölték: időszerűnek és indokoltnak tartják, így egyetértenek azzal, hogy az elmúlt időszakban hozott intézkedések hatását értékeljék, és elvégezzék a szükséges korrekciókat. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a döntés előkészítésekor minden közlekedő, autós, motoros, kerékpáros és gyalogos érdekeit és szempontjait figyelembe kell venni.

A Magyar Autóklub szakembereivel kész részt venni a fővárosi önkormányzat által szervezett, a kerékpáros közlekedés szabályrendszerét megvitató kerekasztal-megbeszélésen – olvasható a közleményben.

A nagy bringaháború

Tarlós István főpolgármester múlt pénteken a kerékpáros közlekedést érintve arról beszélt, a kérdéssel foglalkozó munkacsoportba a kerékpárosok képviselői mellett valószínűleg meghívja az autósok képviselőit is, az Autós Nagykoalíció kérésének eleget téve.

A budapesti bringaháború április közepén durvult el, amikor a Magyar Kerékpárosklub megszerzett egy városházi iratot, amelyen fejlesztések visszacsinálásáról lehetett olvasni. A Fővárosi Önkormányzat akkor radikális zsarolóknak és terroristáknak nevezte a bringásokat egy közleményben, ám végül Tarlós leült a Kerékpárosklubbal és megegyezett velük: ők is részt vesznek a felülvizsgálatban. A főpolgármester az ügyben sokszor beszólt a bringások mellé állt Vitézy Dávid volt BKK-vezérnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »