Az AUR a bankaautomaták kirablásával vádolt képviselõjét is kirúgta

Az AUR a bankaautomaták kirablásával vádolt képviselõjét is kirúgta

A Románok Egységéért Szövetség (AUR) szerda este nemcsak Diana Șoșoacă/t zárta ki soraiból, hanem Mihai Lasca parlamenti képviselőt, Azt mondják, azért, mert az nem tájékoztatta a pártot arról, hogy büntetőjogi kivizsgálás folyik ellene bűnszervezet létrehozása miatt, és elítélték testi bántalmazás miatt. A képviselőről mi is írtunk a parlamentbe jutása után, éppen bankautomaták kirablását akarja rábizonyítani az ügyészség.

Az AUR tájékoztatása szerint a párt vezető testülete szerdán több olyan parlamenti képviselőjéről is tárgyalt, akiknek a magatartása sérti a párt érdekeit és közmegítélését.

Hírdetés

Ezen a gyűlésen az AUR vezetősége úgy döntött, hogy kizárja soraiból Mihai Lasca képviselőt, akinek bűnügyi háttere és kollégáival szemben tanúsított, őszinteséget nélkülöző magatartása összeegyeztethetetlen az AUR értékrendjével. Mihai Lasca az AUR-frakción kívül fogja ellátni képviselői feladatait – közölte a párt.

Şoşoacăvel kapcsolatban azt mondták, hogy rendszeresen figyelmen kívül hagyta az AUR felsőházi frakciójának stratégiáját és a párt vezetőségének döntéseit mind a parlamentben, mind pedig a nyilvánosság előtt. közleményben.

Az AUR ezen kívül folytatja egy másik képviselője, Francisc Tobă mandátumának érvénytelenítésére irányuló eljárását is. Vele az a baj, hogy nagyon nagy valószínűség szerint súlyos visszaéléseket követett el a forradalom időszakában.

Ugyanakkor a párt leszögezi, hogy a következő választásokat megelőzően sokkal szigorúbban fogja kiválasztani és ellenőrizni jelöltjeit, hogy többé ne történhessen meg olyan emberek köztisztségbe választása, akik összeférhetetlenek az AUR értékrendjével, és szembemennek a formáció vezetőségének döntéseivel.(agerpreshíírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »