Az Arsenalban kiröhögték a hórihorgas Ibrahimovicot

Martin Keown, az Arsenal egykori kőkemény középhátvédje a Daily Mailben Zlatan Ibrahimovicról írt cikket. Az Ágyúsokkal három bajnoki címet is nyerő futballista nem kertel: szerinte Ibrahimovic Manchester Unitedben nyújtott teljesítménye elhomályosítja a korábbi vitathatatlan kedvenc, Éric Cantona dicsőségét. Szerinte a svéd erősebb, egy az egyben sokkal hatékonyabb, dinamikusabb. Gólátlaga egyébként már most jobb, mint a franciáé volt.

Hírdetés

Keown visszatekint arra az időszakra, amikor 2000-ben Ibrahimovic az Arsenalhoz érkezett. Arsene Wenger szerette volna elcsábítani a Malmö felnőttcsapatába frissen felkerült csatárt. Keown emlékei szerint amikor meglátták a pályán a hórihorgas, vélhetően akkor még kajlább mozgású Ibrát, csapattársai azon kezdtek el röhögni, hogy Keown helyére akar igazolni Wenger egy középhátvédet. Keown azt írja, sajnálja, hogy akkor nem csapott le a klub a támadóra.

Ibrahimovic azóta az összes csúcsbajnokságban bajnok lett, most éppen a Manchesterben ontja a gólokat. Ő úgy emlékszik vissza a történtekre önéletrajzi könyvében, hogy Wenger percenként ordibált ki irodája ablakán az épp elhaladóknak, úgy viselkedett, mint az a vezető, aki mindent kézben akar tartani.

Annak, hogy Ibra nem igazolt az Arsenalba, banális oka volt: a klub próbajátékot kért tőle, a malmőiek azonban ezt nem engedték, mert lehúzta volna az árát. Ugyanezt más kluboknál is eljátszották, és végül bejött a húzás. Zlatan Ibrahimovic a svéd liga valaha volt legdrágább játékosaként távozott az Ajaxba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »