Az arra fogékonyak idén láthatják a legtöbb buzi karaktert a sorozatokban

Egy új tanulmány szerint a 2016-17-es televíziós évad sorozataiban szerepel a legtöbb LMBTQXYZ-karakter. De, hála a haladó szellemnek, nőtt a néger és a transznemű szereplők száma is. Bár ez utóbbi része az LMBTQXYZ-közösségnek, vagyis a buziknak, csak a HVG hírfordítója érintve érezhette magát.

A kutatást az "LMBTQ" médiareprezentációjával foglalkozó Glaad végezte, és azt találta, hogy összesen 43 "LMBTQ-szereplő" tűnik majd fel a legfőbb tévécsatornák és a streames szolgáltatók műsoraiban. (Ez az állandó szereplők 4.8%-át teszi ki.) A Glaad már 21 éve követi nyomon ezeket a számokat, amik idén a legmagasabbak.

A kutatás azt is megállapította, hogy az évad fő műsoraiban a szereplők 20%-a fekete lesz, és a transznemű karakterek száma is megduplázódik.

Sarah Kate Ellis, a Glaad elnöke szerint örvendetes, hogy előrelépés történt a "LMBTQ-emberek" televíziós reprezentációjában, de ezek a számok csak az érem egyik oldalát jelentik – fontos cél az is, hogy ezeket a karaktereket minél változatosabban és összetettebben ábrázolják a készítők.

Hírdetés

Ellis megjegyezte, hogy csak 2016-ban 25 leszbikus szereplő halt meg a televíziós show-kban. Érdekes, hogy míg a kábelen sugárzott műsorokban a köcsögög vannak inkább jelen, a stream-szolgáltatók (Netflix, Amazon, Hulu) sorozataiban inkább az aberrált női karakterek szerepelnek – bár az Orange is The New Black és a Wentworth című sorozatok jelentősen hozzájárulnak ezekhez a számokhoz – derül ki a Guardian írásából.

(HVG korrigálva)

A ferde hajlam térnyerése (II. rész) – Perverz propagandisták és a médiatúlsúly

A ferde hajlam térnyerése (I. rész) – Az aknamunka évtizedei; zsidók, pedofilok és hedonisták

Transzneműség, genderelmélet – napjainkban újult erővel zülleszt az évszázados zsidó szexológia


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »