Az Armani divatház üres székek előtt mutatta be kollekcióját Milánóban

Az Armani divatház üres székek előtt mutatta be kollekcióját Milánóban

Az Armani divatház történetében először közönség nélkül, élő online közvetítéssel mutatta be legújabb kollekcióját Milánóban a koronavírus okozta aggodalmak miatt. A vasárnapra tervezett további milánói divatbemutatókat azonban a tervek szerint megtartják – közölték a divatszakma illetékesei.

Az olasz nemzeti divatkamara közleményében arról számolt be, hogy az egészségügyi illetékesek ugyan nem látták szükségesnek az új vírus miatt a tervezett bemutatók megváltoztatását, de rábízták az egyes márkákra, hogy maguk döntsenek a bemutatóikról.

Az Armani divatház úgy határozott, hogy vasárnapi divatshow-ját egy üres teremből, streamingközvetítéssel mutatja be. A 45 éves divatház először hozott ilyen döntést közegészségügyi elővigyázatosságból.

Hírdetés

A Dolce & Gabana, amely nem tagja a kamarának, nem jelezte, hogy változtatna előre bejelentett vasárnapi divatbemutatóján. A Prada divatbemutatóján sem változtattak.

Milánó polgármestere, Giuseppe Sala vasárnap bejelentette, hogy Lombardia egész területén hétfőtől zárva tartanak az oktatási intézmények legalább egy héten át. Bezárják a múzeumokat, színházakat, mozikat is. Március elsejéig bezárták az oktatási intézményeket Veneto tartományban is.

A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt pedig vasárnap este megszakítják a velencei karnevált is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »