Az Apple betör az autóiparba

A Financial Times és a New York Times szerint az Apple érdeklődik a brit McLaren sportkocsigyártó megvásárlása vagy együttműködés kialakítása iránt.

A két sajtóorgánum belső vállalati forrásra hivatkozva szerdán arról számolt be, hogy már hónapok óta tárgyalások folynak az Apple és a McLaren között a sportkocsikat gyártó vállalat teljes átvételéről, illetve stratégiai részesedés vásárlásáról. A becslések szerint a McLaren egy-másfél milliárd font sterlingért cserélhetne gazdát.

 

Az idén az Apple már egymilliárd dollárt invesztált a kínai Didi Chuxing fuvarmegosztó szolgáltatásba, az Uber kínai konkurensébe. A McLaren teljes átvétele az Apple második legnagyobb akvizíciója lenne a Beats Electronics fejhallgatógyártó és zenei műsorszóró szolgáltatás hárommilliárd dolláros megvásárlása után. Az Apple 230 milliárd dollár készpénzzel rendelkezik.

 

A McLaren közúti közlekedésre alkalmas sportkocsikat gyárt egyenként több százezer vagy akár egymillió eurós áron. Tavaly a cég 1600 autót állított elő. Mivel a McLaren már komoly eredményeket ért el a műanyagok autóipari alkalmazása és a jármű-elektronikai fejlesztések terén, az Apple érdeklődését valószínűleg nem a megfizethetetlen árú autók keltették fel.

 

A New York Times még azt is tudni véli, hogy az Apple megvásárolná az önmagát egyensúlyozó elektromos motorkerékpárokat gyártó San Franciscó-i Lit Motors vállalatot is.

 

 

Forrás: itt és itt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »