Az antiszemitizmus ellen

Az antiszemitizmus ellen

A gyűlöletbeszéd és a gyűlöletből fakadó összetűzések számának növekedése miatt az antiszemitizmus elleni fellépés fokozására szólított fel nyilatkozatában a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács főtitkára tegnap.

Marija Pejčinović Burić kijelentette: az elmúlt hetekben Európa-szerte tapasztalt, riasztóan megszaporodott antiszemita incidensek súlyos fenyegetést jelentenek minden tagállamra nézve. A zsinagógák, a zsidó iskolák és közösségi központok, valamint zsidók testi épsége elleni támadások közvetlenül veszélyeztetik az európai értékeket és szabadságot – figyelmeztetett. A főtitkár felszólította a nemzeti hatóságokat, hogy fokozzák az antiszemitizmus elleni küzdelmet, amihez támogatását ajánlotta, és szolidaritását fejezte ki az áldozatokkal.

Hírdetés

Az Európa Tanács továbbra is élen jár az antiszemitizmus és a gyűlölet minden formája elleni küzdelemben, beleértve a muszlimellenes gyűlöletet is – emelte ki. A vonatkozó egyezmények, az intézmények és az ellenőrző mechanizmusok a tagállamok és minden európai szolgálatában állnak és maradnak a gyűlölet és az etnikai vagy vallási megkülönböztetés bármely formája elleni küzdelemben, valamint az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglalt értékek védelmében – tette hozzá a főtitkár.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »