Az antiszemita kártya kijátszása ellen tiltakozik a kormányszóvivő

Az antiszemita kártya kijátszása ellen tiltakozik a kormányszóvivő

Az antiszemita kártya kijátszása ellen tiltakozott Kovács Zoltán kormányszóvivő a Globe and Mail című lapban szerdán megjelent rövid írásában, miután a kanadai újság egy június 1-jei cikkében azt írta: a nem keresztény kisebbségek a jelek szerint veszélyben vannak Magyarországon – a cikk szerzője azt a kérdést vetette fel, hogy vajon a magyarországi zsidóknak össze kellene-e pakolni a holmijukat, hogy elhagyják az országot.

Erna Paris szerint Orbán Viktor anélkül marginalizálta a zsidókat Magyarországon, hogy néven nevezte volna őket, a beszédeiben alkalmazott ismert antiszemita szóképeket akár vehette volna némelyik németországi, késő 18. század utáni és 1945 előtti forrásból is. Erna Paris felidézte a Fidesz nagy sikert hozó választási kampányát, amelynek alapját a Soros György démonizálása és célkeresztbe állítása adta.

A kormányszóvivő a kanadai lap szerkesztőségének címzett reagálásában kifejtette: Orbán Viktor kormányzása alatt döntöttek egy holokausztmúzeum létrehozásáról Magyarországon, bevezették a holokauszt-emléknapot, módosították az alkotmányt, hogy a magyarországi zsidóságot a nemzet elidegeníthetetlen részeként elismerjék, szigorú törvényeket fogadtak el a holokauszttagadás és a gyűlöletkeltő jelképek használatának büntetésére, valamint zéró toleranciát hirdettek az antiszemitizmussal szemben.

Hírdetés

„Kérem, hagyjanak fel az antiszemita kártya kijátszásával. Ez elcsépelt és cinikus, sokak számára sértő” – fogalmazott a kormányszóvivő.

MTI

The post Az antiszemita kártya kijátszása ellen tiltakozik a kormányszóvivő appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »