”Az Antikrisztus fogja uralni az internetet”

Kirill moszkvai pátriárka a túlzott okostelefon- és internethasználat veszélyeire figyelmeztetett az orosz állami tévének adott interjújában, bár azt is leszögezte, hogy nem ellenzi a technológiai vívmányokat. Az orosz ortodox egyház feje szerint ugyanakkor nem árt óvatosan használni az internetes eszközöket, ahogy ő nevezte őket, mivel ezekkel uralni lehet az embereket.

Az Antikrisztus pedig az a személy lesz, aki az internet élén áll, és kontrollálja az egész emberiséget
– fejtette ki meglátásait. A pátriárka szerint leginkább azok a technológiák veszélyesek, melyek a megszerzett adatokkal később visszaélhetnek.

Hírdetés

“Akárhányszor használják az eszközeiket, ha tetszik, ha nem, valaki megtudhatja, hogy pontosan hol tartózkodnak, mi iránt érdeklődnek, és mitől félnek” – idézi a BBC az interjút.

Az egyházfő szerint a jövő technológiai vívmányai lehetővé teszik majd, hogy bizonyos emberek vagy egy személy felhasználja ezeket a megszerzett adatokat, és ezzel óriási hatalom összpontosulhat a kezében. “Ha egy helyen ennyi hatalom koncentrálódik, az az Antikrisztus eljövetelét jósolhatja meg” – állította.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »