Az antigénalapú tesztekért öt eurót kell majd fizetni

Az antigénalapú tesztekért öt eurót kell majd fizetni

A PCR-tesztek bizonyos számban ingyenesek lesznek az indikált eseteken kívül is, az ingyenes tesztek számára vonatkozóan még nem egyezett meg a koalíció. Az egészségügyi minisztérium havi két ingyenes PCR-tesztet javasol.

Az antigénalapú tesztek nem lesznek ingyenesek, ezekért öt euró manipulációs díjat kell majd fizetni, a tesztelést költségeit pedig az Állami Tartalékalapból fedezik. Tesztelni a kórházakban fognak. Mindezt hétfőn közölte az egészségügyi minisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová, mint a koalíciós tanács ülésének határozatát.

Mint közölte, a parlament rendkívüli ülésén, mely pénteken veszi kezdetét, ismét előterjesztik a közegészség védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvénymódosítást, melyet illetően a koalíción belül ellentétek támadtak.

Hírdetés

A módosítás értelmében a Szlovák Közegészségügyi Hivatalnak (ÚVZ) a járványellenes óvintézkedések kidolgozása során figyelembe kellene vennie a digitális COVID-igazolványt.

Ez utóbbi igazolja, hogy tulajdonosa megkapta a koronavírus elleni védőoltást, negatív teszteredményt produkált, vagy már átesett a betegségen. Ennek alapján tehát a beoltottak előnyben részesítéséről lesz szó a tömegrendezvényeken való részvételnél vagy a vendéglátóipari létesítményekbe való belépésnél.

(NZS/Felvidék.ma/TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »