Az “antifasizmus mártírjai”-ról és a baloldal “hősei”-ről

Az “antifasizmus mártírjai”-ról és a baloldal “hősei”-ről

Hetvenhét évvel ezelőtt végezték ki Kiss Jánost és Tartsay Vilmost, Bajcsy-Zsilinszky Endre társait, akik 1944-ben ellenállási szervezkedéssel igyekeztek gátolni az ország honvédelmét, és ezzel segítséget nyújtani a hazánk területére fegyveresen betörő vörös hordáknak. A politikáját fajvédőként kezdő, majd a huszas évek végétől meghasonuló Bajcsy-Zsilinszky Endrében, Kiss Jánosban, Tartsay Vilmosban és  Koltói Annában – a ’19-es judeokommün funkcionáriusában – a hazai (szélső)baloldal az “antifasizmus mártírjait” látják. Jellemző, hogy a baloldal hősei hazaáruló összeesküvők, köztörvényes bűnözők.

Amikor egy nemzet a túléléséért küzd, és a harcoló hátországban fegyveres ellenállás bontakozik ki a honvédelmet megszervező kormány ellen, azt hazaárulásnak hívják, amely a történelem során mindig is bűncselekménynek minősült, és amelyet mindenkor halállal büntettek.

A hungarista kormányzat Bajcsy-Zsilinszky esetében tekintettel volt arra, hogy parlamenti képviselő, így addig nem ítélték halálra, amíg az országgyűlés ki nem adta a mentelmi jogát. Ezzel szemben 1947-ben Kovács Béla kisgazda politikust mentelmi joga ellenére hurcolták el a Szovjetunióba. Ugyan Kovács Béla 1945-ben szorgalmazta a kommunistákkal való koalíciót, ezért nem tekinthetjük a kommunizmus áldozatának, ugyanakkor ez a két eset tökéletesen rávilágít arra, hogy míg a hungarista vezetés betartotta a törvényességet, addig a hazánkat megszálló Vörös Hadsereg törvénytelenségek sorát követte el.      

Hírdetés

Az igazi hősök azok voltak, akik 1944-1945-ben az életüket áldozták a bolsevizmus elleni harcban, vagy 1945 után mártírhalált haltak.

Vannay László, a “Nemzet hadnagya”. Budapest védelmében halt hősi halált.Prónay Pál 70 évesen vett részt Budapest védelmében.Szálasi Ferenc nemzetvezető az ország függetlenségének és területének megvédésére tett eskűt. Fogadalmához haláláig hű maradt.

Zöldinges.net – Nyitrai Máté

A Az “antifasizmus mártírjai”-ról és a baloldal “hősei”-ről bejegyzés először Zöldinges.net-én jelent meg.


Forrás:zoldinges.net
Tovább a cikkre »