Az antifa csokit, a Fidesz mottót lopott – Heti progresszió, XXI. rész (16+)

Az antifa csokit, a Fidesz mottót lopott – Heti progresszió, XXI. rész (16+)

Ez a hét is bővelkedett a rovatunkba illő hírekben, így megvallom őszintén, elég nehéz helyzetben voltam, amikor szelektálnom kellett köztük. Az alábbi háromra esett a választásom, ebből kettőt szánt szándékkal állítottam párba, mert jobb tükörképet aligha kaphatnánk a mai magyar politikai viszonyokról. Ezúttal is mindhárom eset magyarországi, korábbi részekben szintén volt már erre példa. Lássuk hát!

3. A maszk használata vagy éppen nem használata komoly vitákat generál abban az értelemben, hogy mikor szükséges viselni, s ha szükséges, akkor hol és kiknek. Mivel nem vagyok szakértő, teljes felelőtlenség lenne publicistaként egyik vagy másik mellett letennem a voksot (tudom, ma divat mindenhez is érteni, szerintem manapság már "férfiasabb" dolog bevallani, hogyha valamihez nem ért az ember, ráadásul publicistaként ez duplán így van). Mindenesetre azzal szakértelem nélkül is tisztában vagyok, hogy az O1G-s maszkokra jelenleg most nincs szüksége a nemzetnek. Nem azért mondom ezt, mert tagja lennék akármilyen mértékben is az Orbán Viktor-fanklubnak, hanem színtiszta józan észből. A balliberálisokra persze sosem volt jellemző a haza érdekeinek a szem előtt tartása, a józan ész pedig még kevésbé, ezzel az akcióval kapcsolatban pedig meggyőződésem, hogy még baloldali szavazókban is visszás érzést válthatnak ki. Orbán Viktort és a kormánypártot lehet kritizálni és kell is, de infantilizmus és kisstílűség helyett inkább (főleg egy járvány idején) elsősorban szakmai oldalról. Ezzel pedig kiválóan át is ugorhatunk a következő pontra.

2. Ameddig a balliberálisok O1G-znek és nem szavaznak meg olyan törvényt, amelyet a jelen helyzetben meg kellett volna, addig persze a Fideszt sem kell félteni. Megannyi Mi Hazánk-ötlet után ugyanis a párt mottójára is kivetették hálójukat. A "Minden magyar felelős minden magyarért!" egy XX. századból való idézet, ám azon érv, hogy egy írótól származó szöveget "nem lehet ellopni" ebben az esetben nem állja meg a helyét. Megkockáztatom, hogy a Fidesznél még az idézet létezéséről sem tudtak, amíg a Mi Hazánk nem hozta azt köztudatba, ma pedig már a legnagyobb természetességgel használják azt sajátjukként, még Szabó Dezső nevét is lehagyva. Tehát véletlenek márpedig nincsenek, így maximum arról lehet vitázni, hogy ez etikus lépés volt-e vagy sem. Én az utóbbira szavazok, a lenyúlt programpontok esetében pedig legalább ne fél, vagy álmegoldásokkal béleljék ki azokat. A Mi Hazánk pedig véleményem szerint jól teszi, hogy felhívja a figyelmet ezekre a lépésekre, reméljük a jövőben így cselekednek majd.

1. Végül pedig még egy kis ízelítő a hazai antifából. "Kiváló" alkalmat találtak a koronavírus-helyzet mentén arra, hogy lopni tanítsák a magyar nemzetet. "Jó" példát persze bőven találhatunk a mindenkori magyar politikai garnitúrában is, ám a hazai antifasiszták ezt kevésbé kifinomultan igyekeznek leutánozni. "Szerencsére" bemutató is készült róla, hogyan kell ezt a hőstettet végrehajtani, igaz, ez nem magyarországi helyszínen történt, viszont egy szinten található a szellemi színvonalukkal is. Nemrégiben egyébként fosztogatásra szólított fel a németországi antifa is, nagyjából itt ki is merül a mozgalom. Ha rajtuk múlik, a vadkapitalizmus még évszázadokig a nyakunkon marad.

Hírdetés


Hős antifák akció közben. Ők már sok csokit lophattak a boltból (forrás: Fb)

Ez volt erre a hétre a Heti progresszió, leveleiket továbbra is várom a [email protected] e-mail-címre. Egy hét múlva pedig ismét jelentkezem. A járvány idején pedig vigyázzunk magunkra és egymásra is!

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »