Az Antenna Hungária segít az egri egyetemisták képzésében

Az Antenna Hungária segít az egri egyetemisták képzésében

Megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete és az Antenna Hungária Zrt., melynek köszönhetően az egyetem hallgatói a vállalatnál vehetnek részt gyakorlati képzéseken.

A szakmai együttműködés kiváló lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy megismerkedhessenek a média működésével és a televíziózás fortélyaival.

Az EKKE mozgóképes diákjai az együttműködésének köszönhetően elsajátítják a streaming, a műsorkészítés és médiatartalom előállítás folyamatát, közelről láthatják a közvetítések felépítését, végig kísérhetik a sportközvetítések mögött meghúzódó munkafolyamatokat és az élő interjúk adásba szerkesztését.

Az egyetem és az Antenna Hungária televíziós területen duális képzés indítását is tervezi. Az EKKE számára különösen fontos, hogy az együttműködés elősegíti a tehetséges, egri végzős hallgatók elhelyezkedését is.

Hírdetés

Az Eszterházy hallgatói a műhelymunkák során bepillanthatnak a televíziós kameramanok munkájába, dolgozhatnak közvetítőkamionon, megtanulhatják a közvetítések fajtáit és részt vehetnek a vállalati workshopon. A jövő szakemberei megismerhetik a professzionális, alternatív közvetítési eszközök használatát.

„Az Antenna Hungária Zrt. Magyarország legjelentősebb műsorszórást, műsorgyártást, infrastruktúrát kezelő vállalata, ezért nagy örömmel veszünk részt a jövő televíziós szakemberek képzésében – emelte ki Papp-Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária operatív vezérigazgató-helyettese. – Az együttműködés egyik célja, hogy az Eszterházy Egyetemen zajló magas minőségű elméleti képzést, az Antenna Hungária egyedülálló gyakorlati képzésével egészítsük ki.”

Az EKKE és jogelőd intézményei idén 20 éve működtetik a Líceum Televíziót, amely a gyakorlati oktatás terepe Egerben. Kulcsfontosságú, hogy a hallgatók az Antenna Hungáriának köszönhetően hiteles, a szakma csúcsát jelentő vállalatnál szerezhetnek gyakorlati ismereteket – mondta el Pajtókné Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora.

Az Antenna Hungária az együttműködés során alkalmat biztosít a hallgatók számára szakmai kirándulások és ismereteket elmélyítő programokon való részvételre, segíti a gyakorlati diplomamunkák elkészítését, és televíziós évközi gyakorlatokkal támogatja az EKKE hallgatóinak fejlődését. A vállalat alkalmassági tesztek alapján néhány hallgatónak kiemelt gyakorlati pozíciót biztosít a műsorgyártási tevékenységben. A megállapodás szerint az Antenna Hungária Zrt. a gyakorlati képzéseket megelőzően szakmai bemutató programot is szervez hallgatóinak, amely március 29-től indul az egri egyetemen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »