Az Anker energiatárolója mindent tud, amire egy otthonnak szüksége lehet

Az Anker energiatárolója mindent tud, amire egy otthonnak szüksége lehet

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az Anker egy új, akár 30 kilowattóra kapacitással, illetve egy- és háromfázisú konfigurációban is elérhető, minden egyben otthoni energiatároló megoldást fejlesztett ki – számol be a PV Magazine. A rendszer az Solix X1 nevet viseli. Az otthoni energiatárolás egyre népszerűbb megközelítés, lényege, hogy a háztartás későbbi felhasználásra raktározhatja el a – például napelemmel, otthon megtermelt – áramot. Itthon jelenleg a kormány is nagyban támogatja a technológia terjedését a napelemes pályázattal. Az új termék egy teljesítménymodult, egy akkumulátormodult, egy napelemes invertert és egy energiagazdálkodási rendszert intergrál. „Karcsú, 15 centiméteres profiljával feltűnő kontrasztot mutat a hagyományos otthoni tárolóeszközök terjedelmes megjelenésével szemben” – mondta a PV Magazine-nak az Anker szóvivője. Az egyfázisú termék négy változatban kapható, a PV-bemenet 7,36-12 kilowattos, míg a váltakozó áramú kimenet 3,68-6 kilowatt. A rendszer mérete 670-szer 335-szor 150 milliméter, tömege pedig kilogram kg. A háromfázisú tárolórendszer szintén négy modellben kapható, 10-24 kilowatt közötti PV-bemenettel és 5 -2 kilowatt közötti AC-kimenettel. Ennek mérete azonos, tömege viszont 30 kilogramm.

Minden teljesítménymodul 5 kilowattóra kapacitású lítium-ion akkumulátor-modulokkal párosítható, amelyek hat darabig egymásra helyezhetők, így összesen 30 kilowattóra tárolási kapacitás érhető el. A maximális töltési vagy kisütési teljesítmény 3 kilowatt, a maximális töltési vagy kisütési áramerősség pedig 7,6 amper. Az új termék IP66-os védettséggel is rendelkezik. „Innovatív energiaoptimalizátorunk lehetővé teszi, hogy az egyes akkumulátorcsomagok egymástól függetlenül töltsenek és kisüssék egymást, így biztosítva az energia hatékony tárolását és felhasználását” – közölte a vállalat.

Hírdetés

„A Solix X1 többféle biztonsági védelmi mechanizmussal, a legjobb gyártók LFP akkumulátoraival, a rendellenes akkumulátorok automatikus leválasztásával és a 0 voltos kikapcsolási technológiával van felszerelve, amelyek mind a legnagyobb mértékben biztosítják az energiabiztonságot” – tették hozzá.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »