„Az Amnesty International tartózkodjon a magyar igazságszolgáltatásra való nyomásgyakorlástól!”

„Az Amnesty International tartózkodjon a magyar igazságszolgáltatásra való nyomásgyakorlástól!”

Magyarországon a bíróságok függetlenek, sem a kormánynak, sem más szervezetnek nem lehet beleszólása az ítéletek meghozatalába, sem Ahmed H. ügyében, sem más ügyben, így az Igazságügyi Minisztérium felszólítja az Amnesty Internationalt, hogy tartózkodjon a magyar igazságszolgáltatásra való nyomásgyakorlástól – áll a tárca által kedden délután kiadott közleményben.

A minisztérium megdöbbentőnek tartja, hogy a bevándorlást támogató tevékenységéről ismert Amnesty International a mai petíciójával nyíltan a röszkei támadásban kulcsszerepet játszó terrorista kiszabadítását követeli. Ezzel a szervezet nem csak a független magyar bíróságra, hanem a magyar határvédelemre is nyíltan nyomást gyakorol. Ez beleilleszkedik azon támadások sorába, amelyeknek célja az, hogy kiiktassák a magyar határvédelmet és elvegyék Magyarországtól a határőrizet jogát.

Hírdetés

A közleményben emlékeztetnek, hogy Ahmed H. 2015 szeptemberében az EU schengeni határát védő magyar rendőrök elleni röszkei támadást irányította, a magyar rendőröket kövekkel, betondarabokkal, üveggel dobálták, közülük többen megsérültek. Ahmed H. megafonon keresztül hergelte a határnál összegyűlt bevándorlókat, így akarta a rendőrséget arra kényszeríteni, hogy engedjék be Magyarországra a lezárt határ szerb oldalán összegyűlt tömeget.

A szír állampolgárságú férfit terrorcselekmény bűntettében és tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett, határzár tiltott átlépésében mondta ki bűnösnek első fokon a Szegedi Törvényszék, de ügyében még nem született jogerős ítélet, a Szegedi Ítélőtábla szeptember 20-án tárgyalja ügyét.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »