Az Amnesty International is megtagadja a civiltörvény betartását

Az Amnesty International is megtagadja a civiltörvény betartását

A TASZ és a Helsinki Bizottság után újabb szervezet jelezte, polgári engedetlenséggel reagál a törvényre. Az Amnesty International Magyarország nem fog eleget tenni “a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról elnevezésű törvény”, vagyis a civiltörvény előírásainak, és megtagadja a külföldről támogatott szervezetként való regisztrációt – írja az ATV.hu a szervezet közleménye alapján.

“Nem teszünk eleget a jogsértő törvény előírásainak, és minden lehetséges törvényes lehetőségünket ki fogjuk használni, hogy az igazunknak érvényt szerezzünk.

Ellentétben a kormánnyal, mi hiszünk a transzparens és demokratikus döntéshozatalban, ezért a törvény elfogadása után az egyesület elnöksége azonnal összehívott egy rendkívüli közgyűlést, hogy a tagság személyesen dönthessen a kérdésben” – írták.

Hírdetés

“Az Amnesty International a világ minden táján a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik. 1990 óta ez lesz az első törvény Magyarországon, aminek a betartását tudatosan megtagadjuk. Azt gondoljuk, hogy a kormány átlépett egy határt, és nem hagyott más lehetőséget a számunkra, mint a polgári engedetlenséget választani” – áll a közleményben.

A TASZ és a Helsinki Bizottság után tehát újabb szervezet jelezte, polgári engedetlenséggel reagál a törvényre.

atv.hu

The post Az Amnesty International is megtagadja a civiltörvény betartását appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »