Az amerikaiak lelőttek egy helyi civilt Észak-Kelet Szíriában (videó)

Az amerikaiak lelőttek egy helyi civilt Észak-Kelet Szíriában (videó)

A szíriai SANA és az Al-Masdar News hírügynökségek számoltak be arról, hogy a megszálló amerikai csapatok tüzet nyitottak szíriai civilek egy csoportjára egy, a Kamishli városához közel lévő ellenőrzőpontnál, ahol tüntetők elállták egy amerikai járőr oszlop útját. Erre az amerikai katonák tüzet nyitottak a civilekre akik közül egy személy életét veszítette.

A SANA hírügynökség szerint az amerikaiak által meggyilkolt mártír Khirbat Amo faluból származik és akkor kapott halálos lövést amikor egy civilekből álló csoport a szíriai hadsereg ellenőrző pontjánál eltorlaszolta az utat egy, az országban illegálisan tartózkodó amerikai katonákból álló járőr előtt.

Hírdetés

Az összegyűlt civilek ezután megtámadták az amerikai menetoszlopot, melynek során az amerikai megszállók 4 páncélozott járműve megrongálódott. Ezek után az amerikaiak erősítést kértek és további 5 páncélozott jármű érkezett a helyszínre.

A terroristákat támogató amerikai hadsereg eddig még nem kommentálta az eseményt, azonban ebben az évben ez volt az első alkalom, hogy a megszálló csapatok civilt gyilkolnak meg Szíriában. Al-Hasakah kormányzóságban fokozódott a feszültség az utóbbi időben, hiszen az országban megszállóként jelen lévő amerikai csapatok járőr tevékenységet folytatnak Észak-Szíriában, feldühítette ezzel a helyi lakosságot.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »