Az amerikaiak hadihajóval hordják a betolakodókat Európába

Az amerikai haditengerészet kezdi partra hordani a migránsokat Európában, miután az olasz kormány úgy döntött, hogy a civilek hajói nem folytathatják az embercsempészetet – derült ki az Index.hu beszámolójából.

A múlt hét folyamán az olasz kormány megtiltotta, hogy egy nemzetközi civil szervezet hajója Európában partra hordja a Földközi-tengeren át szállított afrikai migránsokat. Az Index.hu szerint a civil szervezet most abban reménykedik, hogy ha az NGO-k nem is köthetnek ki, az olasz hatóságok majd nem mernek nemet mondani az amerikai haditengerészetnek.

Hírdetés

“A Sea Watch Twitteren közölte: remélik, hogy a hadihajó, ellentétben a civil szervezetek hajóival, kiköthet Olaszországban” – írták, hozzátéve, hogy az afrikai migránsokat ezúttal nem civil szervezet, hanem az amerikai haditengerészet Trenton nevű hajója akarja Európába hozni.

Az amerikai haditengerészet Trenton nevű hajója további utasításokra vár a Földközi-tengeren, hogy mitévő legyen a Líbia partjainál felvett migránsokkal – írták.

A lap megemlíti, hogy a migránsok partra hordása – amit immár az Amerikai Egyesült Államok katonai erővel folytatna – komoly diplomáciai bonyodalmakhoz vezetett az európai országok közt. “A migránsokat olasz hajók segítségével szállítják át Spanyolországba, amely felajánlotta, hogy fogadja őket. Az ügy diplomáciai feszültséget gerjesztett az olasz és a francia kormány között” – áll a beszámolóban.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »