Az amerikaiak és nyugati szövetségesei brutalitásban, szexuális erőszakban, a lakosság kíméletlen kifosztásában nem maradtak el az oroszoktól – rövidke ellenzékii lapszemle

Egymillió német nőt erőszakoltak meg főleg amerikai katonák, valamint nyugat-európai szövetségeseik

Recseg-ropog a mesterségesen gyártott mítosz, miszerint az amerikai katonák “úriemberként” vonultak végig fél Európán a második  világháború alatt.

Miriam Gebhardt német történész hatalmas vihart kavart a szövetségi köztársaságban az „Als die Soldaten kamen” (Amikor jöttek a katonák) című könyvével, rámutatva, hogy a nyugati szövetségesek, főleg az amerikaiak elképesztő méretben követtek el szexuális erőszakot német lányokon és asszonyokon.

Hírdetés

A tengerentúli propaganda a kontinentális európai nőket, így a németeket is könnyűvérűnek, szexuálisan kiéhezettnek festette, ezzel növelve az átdobott katonák harci kedvét. Az amerikai katonák – a tisztek tudtával, sőt részvételével – szexpartikat „hoztak össze”.

Brutalitásban nem maradtak el az oroszoktól. és ők is fosztogattak, csoportosan törtek rá házakra. Gebhardt szerint sem amerikai, sem orosz részről nincs késztetés arra, hogy szembenézzenek világháborús szereplésük ezen sötét fejezeteivel.

Népszabadság


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »