Az amerikaiak 37 évvel ezelőtt próbálták meggyilkolni Khamenei imámot

Az amerikaiak 37 évvel ezelőtt próbálták meggyilkolni Khamenei imámot

Az amerikaiak által támogatott Mojahedin e-Khalq nevű terrorszervezet 1981 június 27-én bombamerényletet követett el Teheránban az Aboozar mecsetben ahol Ali Khamenei ajatollah tartott beszédet.

Az ajatollah az abban az időben zajló iraki-iráni háború frontvonalából tért vissza, ahol Khomeini imám képviseletét látta el és meglátogatta az iráni csapatokat.

Az Aboozar mecsetben az ajatollah beszéde után egy fiatalember papírokat és egy hang felvevő készüléket helyezett a szószékre, mely felrobbant és súlyos sérüléseket okozott Khamenei imámnak. A kézfeje, a hangszálai és a tüdeje súlyosan megsérült. A felvevő készülék másik oldalára csak ennyi volt írva: ,,az Al-Furqan csoporttól az iszlám köztársaságnak.,,

Hírdetés

Az elkövető Masud Taqi Zade, a Mojahedin e-Khalq terrorszervezet Al-Furqan csoportjához tartozott, melyet az Egyesült Államok kormánya támogatott. Az 1979-es iráni forradalom óta ugyanis az amerikaiak minden terror szervezetet támogatnak, melynek célja az iráni állam megbuktatása. Legyen az akár tüntetéseket szervező ,,civil szervezet,, vagy pedig robbantásokat elkövető militáns csoport.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »