Az Amerikai Népszava főszerkesztőjének a lemondását követelik

Az Amerikai Népszava főszerkesztőjének a lemondását követelik

Amerikai magyarok petícióban követelik az Amerikai Népszava című lap és online portál főszerkesztőjének bocsánatkérését és távozását a médium éléről.

A kezdeményezők emlékeztetnek:

a maradékot pedig egy személyes gyűlölettől vezérelt, szélsőséges, kirekesztő gyűlöletbloggá degradálta.

A petíció szerzői kijelentik:

Hírdetés

továbbá felszólítják, hogy adja vissza a lapot, az ahhoz kapcsolódó internetes felületeket, valamint a közösségi médiaoldalakat az amerikai magyarság valódi képviselőinek.

A gyűlölettől vezérelt útszéli hangnem – amely ellen kikeltek a petíció kezdeményezői is – egyáltalán nem bizonyul túlzásnak. Állításaikat alátámasztandó íme néhány részlet az Amerikai Népszava legfrissebb cikkeiből:

A világ baja az, hogy nem úgy viselkedik és nem úgy reagál, ahogyan a Hertha. Az EU válsága az, hogy ez a köpcös paprikajancsi diktátorutánzat nem az EU-n kívül pattog, hogy jogot szerezzen a fasiszta és náci ideológiák számára […] A fasisztákat mindenhonnan ki kellene rúgni, nemcsak a Herthából. A német kormány képviselőjét azért kellene felelősségre vonni, hogy egy Hertha tudja, mi a kötelessége, akkor a német kormány miért nem, és miért tűri meg ezeket fasiszta pokolfajzatokat az Európai Unióban?”

– olvasható Bartusék „állásfoglalása” a Petry-ügy kapcsán, gyalázkodó megjegyzéseiket pedig a sanghaji Fudan Egyetem Budapestre költözésének apropóján így folytatják:

Orbánhoz hasonló mértékű erkölcsi, politikai, gazdasági és szellemi rombolást Magyarországon talán még senki nem végzett. Ennek az országnak ennyi kárt még senki nem okozott, s még mindig csak az elején vagyunk. Ennek iszonyatos vége lesz. Még a kínai kommunista diktatúrában sem tehetné meg ezt.”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »