Az amerikai libsik képletesen kicsvarták a puskát a rangerok kezéből…

Az amerikai libsik képletesen kicsvarták a puskát a rangerok kezéből…

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét ellátó szövetségi legfelsőbb bíróság elutasította Donald Trump elnöknek az illegális migránsok menedékkérelmének elutasítására vonatkozó döntését. Az amerikai elnök novemberben hozott döntést arról, hogy az Egyesült Államokba illegálisan bejutott migránsoktól automatikusan megtagadják majd a menedékkérelem benyújtását.

Ezt egy alsóbb fokú bíróság hatályon kívül helyezte, és a Fehér Ház ekkor fordult a legfelsőbb bírósághoz a rendelkezés érvényben tartását kérve. Donald Trump a mexikói határ felé haladó, több ezer embert számláló migránskaraván jelentette fenyegetéssel érvelt döntése mellett.

Hírdetés

A taláros testület azonban helyben hagyta az alsóbb fokú bíróság döntését. A legfelsőbb bíróság – mint az amerikai közszolgálati rádió (NPR) tudósításából kiderült – megosztott volt az ügyben. A négy konzervatív bíró – köztük a nemrégiben kinevezett Brett Kavanaugh – az elnöki döntést támogatta, a négy liberális bíró ellene szavazott, de a testület elnöke, John Roberts konzervatív bíró a liberálisok mellé állt az ügyben.

Döntése után az alkotmánybíróság nem tett közzé indoklást.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »