Az amerikai légierő Szíria infrastruktúráját bombázta az ISIS helyett

Az amerikai légierő Szíria infrastruktúráját bombázta az ISIS helyett

Újabb erőművet támadtak meg amerikai vadászgépek Aleppoban.

A Veterans Today helyi forrásokra hivatkozva írta meg, hogy amerikai légierő Észak-Szíriában erőműveket és áramfejlesztőket bombázott. Az infrastruktúrákat a közelmúltban foglalta vissza a szíriai hadsereg, a damaszkuszi vezetés azonnal helyrehozta az erőműveket, hogy biztosítsa az áramellátást Aleppoban és a környékén.

Amerikai repülők civil infrastruktúrákat bombáztak Mare’a, Tal Sha’er és al-Bab-ban Aleppó környékén vasárnap. A támadás eredményeként a környék áramellátása is megszűnt és egész Aleppóban sincs villany.

Az légicsapás csak 8 nappal azután történt, hogy f-16 os USA vadászgépek vezette koalíció két erőművet célzott meg al- Radwinyeh környéken, Aleppótól keletre, elvágva ezzel az összes áramot a környéken.

Hírdetés

A kérdés itt csak az ki rendelte el ezeket a támadásokat, hogy vadászgépek repüljenek be és romboljanak le szíriai infrastruktúrákat?

A forrás szerint az USA-Oroszország konfrontáció a küszöbön áll, de egyelőre el van halasztva. Az oroszok tudatában vannak annak, hogy cionista elemek azon dolgoznak, hogy felkavarják az USA-Oroszország közötti kapcsolatokat és meghiúsítsák minden megvalósítható együttműködést a két világhatalom között Szíriával kapcsolatban.

Az amerikai légitámadás talán válasz lehet az orosz légierő támadásaira, amik az Iszlám Államot, és nyugat által „mérsékelt ellenzéknek” nevezet Al-Kaida szövetséges csoportokat súlyt.

Az aleppoi áramfejlesztő lerombolása súlyos problémát okozott az országnak. Az áramellátást kénytelenek voltak átcsoportosítani. Ennek okán a 400km-re délre fekvő fővárosban, Damaszkuszban három óránként van villanyszolgáltatás a kerületekben.

Orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »