Az amerikai különleges erők érintettek az Iszlám Állam tagjainak Afganisztánba való átszállításában

Az amerikai különleges erők érintettek az Iszlám Állam tagjainak Afganisztánba való átszállításában

Hétfőn az oroszországi Kazan ad otthont az orosz hírszerző szervezetek 16. találkozójának az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) védnöksége alatt, melynek vezetője Sergei Narishkin. A résztvevők azt vitatták meg, hogy hogyan lehet elhárítani és eltávolítani a külföldi erőket, melyek befolyásolják az eseményeket a Független Államok Közösségének területén.

A találkozón arról is beszámoltak, hogy az Egyesült Államok különleges erői szállítják az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjait Afganisztán északi részébe azért, hogy destabilizálják a helyzetet a Független Államok Közösségének határvidékén. Sergei Baseda, az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója kijelentette, hogy:

,,Információink vannak arról, hogy az amerikai különleges erők érintettek az Iszlám Állam fegyvereseinek átszállításában Afganisztán északi régióiba, hogy destabilizálják a helyzetet a Független Államok Közösségének déli határainál és később Közép-Ázsiában.,,

Hírdetés

A biztonsági megbeszélés résztvevői szerint a FÁK vezetőinek ezt a veszélyt még ebben a korai fázisban fel kell ismerniük és el kell hárítaniuk.

Az Egyesült Államokat már többször is leleplezték, hogy segítenek különböző terrorista csoportokat. Az iraki és a szíriai fegyveres konfliktusokban például végig az amerikaiak biztosítottak fegyver és lőszer utánpótlást, valamint hírszerzési információkat az Iszlám Állam terroristái számára.

Az iráni vezérkari főnök, Mohamad Hussein Baqeri vezérezredes már 2018-ban felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai hadsereg Afganisztánba szállítja át az ISIS terroristáit akik korábban vereséget szenvedtek Szíriában és Irakban. Az iráni tábornok szerint az amerikaiak azért szállítják a terroristákat Afganisztánba, hogy majd a terrorizmus elleni harcra hivatkozva tovább maradjanak az országban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »