Az amerikai követséghez kell irányítani a menekülteket

Egy lengyel újságíró szerint a menekülteket Európa összes városában az amerikai követséghez és konzulátusokhoz kellene irányítani, hogy ott menedékjogot kérjenek az Egyesült Államoktól. Washington törekvései destabilizálták a közel-keleti és észak-afrikai országok politikai helyzetét, ami egyenesen vezetett az Iszlám Állam megjelenéséhez és az Európába irányuló migránsáradat megindulásához.

Bohdan Pietka a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy a lengyel politikusok teljes mértékben Brüsszel nyomásgyakorlása alatt állnak, és nem mernek Orbán Viktor vagy Milos Zeman cseh államfő nyilatkozataihoz hasonló állásfoglalásokat tenni. Ennek ellenére a lengyel társadalom többsége nem támogatja a bevándorlást, és határozott fellépést várna el a politikusoktól.

Pietka szerint a lengyelek többsége nem xenofób, de az iszlám fundamentalizmussal kapcsolatban fenntartásaik vannak, mert emlékeznek még a 10 évvel ezelőtt Madridban, majd később Londonban történt terrortámadásokra. A Párizsban történt támadás szintén meggyőzte a lengyeleket arról, hogy általánosságban véve az idegen vallású bevándorlókat ne akarják beengedni az országba, mert integrálni nem lehet őket, és senki nem mondhatja meg előre, hogy fiaik vagy unokáik nem fognak-e a keresztény közönség, vagy épp a vallási türelmet hirdetők ellen radikalizálódni.

Hírdetés

Az újságíró szerint jelen helyzetben azt kellene tenni, hogy az európai országok hatóságai irányítsák az összes menekültet az amerikai követségek, konzulátusok elé, mert “az Egyesült Államok hozta létre ezt a problémát. Európa csak sodródik az árral, és próbálja kezelni a helyzetet.”

Pietka kifejtette, hogy Washington törekvései destabilizálták a közel-keleti és észak-afrikai országok politikai helyzetét, ami egyenesen vezetett az Iszlám Állam megjelenéséhez és az Európába irányuló migránsáradat megindulásához. Emiatt az Egyesült Államok hibája a menekültkrízis, és az európai országok annyit kellene tegyenek, hogy a migránsokat odaszállítják az amerikai követséghez.

Elmondása szerint Európa most újra olyan időket él, mint a római birodalom összeomlása idején, amit szintén egy nagy bevándorlási hullám előzött meg. Amennyiben a tagállamok nem hajlandók gyökerénél kezelni a problémát, és csak tüneti kezelésre hagyatkoznak, az Európai Unió is ugyanerre a sorsra jut. A probléma gyökere pedig az amerikai intervencionalista politika, ami megbontotta a közel-keleti és észak-afrikai országok politikai egyensúlyát, előidézvén ezzel több térségi állam felbomlását.

Hunhír.infó – Hidfő.net


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »