Az amerikai hadsereg hatvan terroristát szabadított ki szíriai börtönökből

Az amerikai hadsereg hatvan terroristát szabadított ki szíriai börtönökből

Az amerikai megszálló erők az Iszlám Állam hatvan tagját szabadították ki különböző börtönökből Hasakah kormányzóság területén. A kiszabadított terroristákat a szíriai-jordániai határ közelében lévő Al-Tanf amerikai bázisra szállították.

Helyi források szerint az amerikaiak tíz terroristát szabadítottak ki a Camp Bolghar nevű börtönből, ami Al-Shdadi várostól keletre található és ötven terroristát az Al-Thanaweyah Al-Senaeyeh börtönből. Őket az Al-Shdadi városa mellett lévő illegális amerikai bázisra szállították.

A börtönökből kihozott terroristákat páncélozott járművekkel szállították Al-Shadai városába, majd onnan helikopterekkel az Al-Tanf amerikai bázisra.

Hírdetés

A kiszabadított terroristák között volt az iraki állampolgárságú Kazem Hasan Al-Jalqal aki a robbanóanyagok szakértője és a szintén iraki állampolgár Kherfan Jaddoa Al-Hamad aki a rögtönzött robbanóeszközök (IED) szakértője.

Helyi források és szakértők szerint az Egyesült Államok  Iszlám Állam terroristáit használja fel a térségben katonai műveletekre és puccskísérletekre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria Insider)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »