Az amerikai és izraeli követség “neonácik” miatt ajvékolnak az Auróra meglátogatása okán

„Október 23-án fekete ruhás neonácik vonultak rendőri biztosítás mellett Budapest utcáin, majd az Auróra közösség háznál felgyújtották a szivárványszínű Pride-zászlót, a bejáratot pedig emblémájukkal dekorálták ki” – kezdi a rettegést a 444.hu.

A rendőrség a zászlógyújtatással összefüggésben garázdaság miatt indított nyomozást, az Auróra mellett pedig több befolyásos politikai szereplő is kiállt.

Az akciót nem csak frissen megválasztott, korábban a szélsőbaloldali Klub rádiós, jelenleg már VIII. kerületi polgármester Pikó András ítélte el, de közleményt adott ki az ügyben még az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, ahol elítélték a „náci támadást”, majd Cornstein nagykövet találkozott is az antifasiszta, homoszexuális drogklub alapítójával, Schönberger Ádámmal és a Pride valamint a Háttér Társaság vezetőivel.

Hírdetés

Október 25-én az izraeli követség is elítélte a „neonácik akcióját”, szerintük elfogadhatatlan, hogy a szélsőségesek „hősi magyar forradalmát” ilyesmire használják fel.

Szintén 25-én késő délután közleményt adott ki Ben Cardin amerikai szenátor és Alcee L. Hastings kongresszusi képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság elnöke.

Cardin és Hastings szerint a szerdai akció már a második ilyen támadás egy hónap alatt (legutóbb Budaházy György és csapata látogatta meg a zsidó ifjúsági szervezet közösségi házát), és „azt az üzenetet küldi, hogy a hatóságok nem tudják vagy akarják megvédeni a helyet az erőszakos szélsőségesektől”.

„Lehet, hogy a magyar kormány arról beszél külföldön, hogy zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen, de Budapesten bőven támaszkodnak az antiszemita szimbolikára, nagy becsben tartják a fasiszta idők vezetőit és gondolkodóit, és gyűlöletet keltenek a bevándorlók és a muszlimok ellen.”

Ezt Cardin szenátor mondta a szerdai „támadás” után. Az amerikai politikusok közleménye emlékeztet, hogy az Orbán kormány alatt „jelentősen romlott a civil szervezetek helyzete, és az Aurórát működtető Marom nevű zsidó ifjúsági szervezetet több körben, adminisztratív eszközökkel próbálták ellehetetleníteni”.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »