Az amerikai elnök nagy hatást tehetett Putyinra

Az amerikai elnök nagy hatást tehetett Putyinra

Az orosz elnök kész Moszkvában találkozni Donald Trumppal, de maga is hajlandó lenne ellátogatni Washingtonba – közölték pénteken orosz hírügynökségek.

A Trumppal való találkozó iránti készségéről maga Putyin tett bejelentést a BRICS-országok johannesburgi csúcstalálkozója alkalmából megtartott sajtótájékoztatóján.

– mondta az orosz vezető, hozzátéve, ha úgy adódna akkor ő is készen állna Washingtonba utazni, ha ott megteremtik a megfelelő munkakörülményeket.

Mint azt Putyin elmondta, mind ő, mind Trump szeretne ismét találkozni, nemzetközi fórumok, egyebek között a G20 csoport csúcstalálkozója alkalmából pedig beszélni fog az amerikai elnökkel.

Hírdetés

Az orosz elnök szerint a Trumppal való találkozói nemcsak a két ország, hanem az egész világ számára hasznosak, mert a megbeszélések témái „a világ sok országát és egyebek között egész Európát érintik”.

Példaként hozta fel, hogy 2021-ben lejáró, a hadászati támadófegyverek csökkentéséről szóló START-3 megállapodást.

Úgy vélekedett, hogy a szíriai rendezés kérdésében sem elegendőek az operatív kontaktusok, magasabb szintű kapcsolattartásra van szükség. Egyebek között azért, mert Szíria mellett a térség összes országa, így Irán, Izrael, Törökország, Jordánia, Libanon, Egyiptom és mások érdeket is ki kell elégíteni.

– nyilatkozott Putyin, majd elismeréssel szólt arról, hogy Trump hivatalban lévő elnökként nem feledkezett meg választási ígéreteiről, és azok megvalósítására törekszik.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »