Az Amerika-ellenesség fokozódik Európa-szerte

A Kurier osztrák napilap hasábjain megjelent publicisztika szerint Washington amiatt ragaszkodott az Oroszország elleni szankciókhoz, mert tisztában van azzal, hogy az Egyesült Államokat nem érintik annak hatásai. Ellentétben a törvénytisztelő európaiakkal, az amerikai üzletemberek megtalálták az alternatív módokat arra, hogy továbbra is üzletelhessenek Oroszországgal, miközben Európa kolosszális veszteségeket szenved el.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Bár a szerző a nyugati országok médiájának fősodrában elfogadott állításokra épít (“az orosz gazdaságnak súlyos csapást jelent az alacsony olajár és a szankciók együttese”, “Moszkva engedményeket tesz Ukrajnában”, az orosz politikai rendszert pedig az emberi jogok sértése miatt bírálja), a publicisztikában emellett megjelennek olyan állítások is, melyek a szankcióháború első évében az osztrák sajtóban nem nyertek teret, ennél fogva új nyitási irányt jelentenek. A szerző kijelenti, hogy a világ országainak szüksége van Oroszországra a szíriai válság rendezéséhez (elfogadja az orosz katonai beavatkozást), és az ukrán válság kapcsán említi, hogy a NATO egy gyűrűt képez Oroszország körül, ami az ukrajnai konfliktussal szorosabbra záródott.

Hírdetés

Martina Salomon emellett hangsúlyozza, hogy az Oroszország elleni szankciók fenntartása semelyik félnek nem érdeke, hiszen minden, a szankciók és ellenszankciók által érintett országnak komoly csapást jelentenek ezek a gazdasági korlátozások. Példaként említi, hogy az ezirányú osztrák export 2015-ben 40%-kal csökkent. Reinhold Mitterlehner gazdasági miniszter kedden Moszkvába utazik, a találkozó eredményei pedig fontosak lehetnek a szankciós politika jövője szempontjából.

A szerző eközben felhívja a figyelmet arra, hogy éppen az az ország sulykolja leginkább az Oroszország elleni szankciók fenntartásának szükségességét, amit legkevésbé érintenek annak gazdasági következményei: az Amerikai Egyesült Államok. Martina Salomon szerint, miközben Európa az Egyesült Államok szankciós politikáját követve veszteségeket szenved el, az amerikaiak gond nélkül tovább üzletelnek Oroszországgal. A szerző szerint ennek eredményei olyannyira nyilvánvalók, hogy az Amerika-ellenesség fokozódásához fognak vezetni Európa-szerte.

hunhír.info – hidfő.ru


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »