Az államfő gratulált a 90 éves Rudolf Schusternek

Az államfő gratulált a 90 éves Rudolf Schusternek

Csodálatra méltó és inspiráló Rudolf Schuster energiája és vitalitása – hangsúlyozta Zuzana Čaputová államfő a csütörtökön 90. születésnapját ünneplő Rudolf Schuster volt államfőnek írt köszöntőjében.

„Tiszta szívemből kívánok mindenekelőtt jó egészséget, sok szeretet és még számos úti kalandot. Minden jót, Schuster elnök úr! – írta Čaputová a közösségi hálón.

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő is csatlakozott a 90 éves Rudolf Schuster volt köztársasági elnököt köszöntőkhöz, és csodálatát fejezte ki a vitalitása felett. „Bravó, elnök úr!” – írta a közösségi hálón, és Schuster egész életútjához gratulált, hozzátéve,

Hírdetés

A volt államfőnek még sok aktív évet kívánt. „Csatlakozom az itthonról és külföldről gratulálók nyilvánvalóan végeláthatatlan sorához, és minden jót kívánok” – írta a kormányfő.

Rudolf Schuster Szlovákia második köztársasági elnöke volt, és az első, akit a lakosság közvetlenül választott. 1999. június 15-én volt a beiktatása, és 2004. június 15-én telt le ötéves megbízatása. Korábban Kassa főpolgármestere volt, valamint az 1989-es rendszerváltás utáni első házelnök a szlovák parlamentben. A 90 éves Rudolf Schuster Mecenzéfen született.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »