Az állam azt vizsgálja, milyen hatással volt a válság a lakosság anyagi helyzetére

Az állam azt vizsgálja, milyen hatással volt a válság a lakosság anyagi helyzetére

A Szlovák Statisztikai Hivatal augusztustól decemberig tartó anonim felmérést készít arról, hogyan tud a lakosság kijönni a jövedelméből. A felmérés célja, hogy összehasonlítsák a válság többi uniós tagország népességére és a szlovákiai lakosságra gyakorolt hatását.

Matej Kubala, a hivatal életszínvonallal foglalkozó osztályának szakembere szerint az így szerzett adatok lényeges statisztikai információkkal szolgálnak a lakosság jelenlegi pénzügyi helyzetéről, arról, miként tudnak kijönni a jövedelmükből és mennyire elégedettek az életükkel, annak egyes területeivel.

Ilyen adatgyűjtésre Szlovákiában már második alkalommal kerül sor, elektronikus formában, melyet a jövőben alkalmazhatnának a rendszeres adatgyűjtések során. Közel kétezer háztartás kapcsolódik be Szlovákia 447 községéből és városából, valamint Pozsony és Kassa egyes városrészeiből.

Hírdetés

például arról, hogy változott-e a háztartás bevétele az előző évihez képest, milyen hatása volt a dráguló energiának a háztartásra, illetve mennyire elégedettek az életükkel, annak egyes területeivel. De információkat kérnek a lakosság különböző szervezetekben végzett önkéntes tevékenységéről is.

A válaszadóknak nem kell aggódniuk a magánszférájukba való beavatkozás miatt, minden így nyert adat kizárólag statisztikai célokat szolgál, bizalmasan kezelik és védik azokat a szlovákiai és az európai uniós adatvédelmi törvényeknek megfelelően.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »