Az agymosott européer európaiak betámadták a Génération Identitairet

Egyelőre dugába dőlt a Génération Identitaire (Generációs Azonosság) francia szélsőjobboldali csoport Földközi-tengeren érkező migránsok visszafordításáról kovácsolt terve, mivel bedugult az akció finanszírozási csatornája. A nacionalista Bloc Indentitaire mozgalom ifjúsági szervezete ugyanis azt találta ki, hogy Franciaország és Európa identitásának védelme jegyében hajót bérelnek, s igyekeznek megzavarni a különféle civil szervezetek mentőhajóit, amelyek már az észak-afrikai partoknál átveszik a menekülteket az embercsempészektől, és Európába juttatják őket. A módszer az lett volna, hogy segítségnyújtás ürügyén a Génération Identitaire is felvette volna a migránsokat, csak éppen visszaszállította volna őket Afrikába.

A Védd meg Európát! elnevezésű akció finanszírozására a csoport úgynevezett crowdfundingot használt, azaz még májusban közadakozásra szólította fel az internettársadalom szimpatizáns részét. A szervezet PayPal-számláján össze is jött 65 ezer euró, ami örömmel töltötte el a szervezőket, mivel ez 15 ezer euróval volt több a megcélzott összegnél. Csakhogy történt egy kis gikszer: a csoport tervezett akciójára felfigyeltek, s meglehetős közfelháborodás tört ki. A PayPal akkora nyomás alá került, hogy leállította az adományok fogadását, sőt zárolta a Génération Identitaire számláját.

Az ügy folyományaként a felháborodott netpolgárok még online petíciót is közzétettek a Twitteren, követelve a hasonló célú pénzgyűjtés betiltását, illetve a rendszer bojkottálását.

Hírdetés

A visszakozásra kényszerülő PayPal a következő tartalmú nyilatkozatot tette közzé a Rue89 nevű híroldalon: „Üzletpolitikánk értelmében meg kell akadályoznunk, hogy szolgáltatásainkat olyan szervezetek vegyék igénybe, amelyek gyűlöletet, erőszakot és faji intoleranciát hirdetnek.”

A Génération Identitaire közölte, hogy ugyan zárolták a számláját, de képes lesz visszaszerezni az adományok egy részét. A csoport azt is bejelentette, hogy nem tett le terve kivitelezéséről, s más weboldalon folytatja a gyűjtést.

magyar idők


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »