Az AGEL komáromi kórházában tettek látogatást a helyi gimnázium diákjai

Az AGEL komáromi kórházában tettek látogatást a helyi gimnázium diákjai

Az AGEL Komáromi Kórházának főgyógyszerésze a gyógyszerészeti és klinikai-gyógyszerészeti ellátás biztosítását mutatta be a komáromi szlovák tannyelvű gimnázium diákjainak. Az AGEL ezzel is igyekszik motiválni a fiatalokat a gyógyszerészképzésre és így kinevelni leendő kollégáit.

A komáromi Ľudovít Jaroslav Šulek Gymnázium a múlt héten ellátogatott az AGEL komáromi kórház gyógyszertárába. A tanulmányi kirándulás PharmDr. Komjáthy Hajnalka, a komáromi kórház intézeti gyógyszertára vezetőjének elméleti előadására kötődött, melyre még novemberben, a gimnázium helyiségeiben került sor, és amelyben bemutatta a kórház gyógyszerészeti és klinikai-gyógyszerészeti ellátását.

A látogatás során a hallgatók megtekintették a gyógyszertár egyes részlegeit, így a klinikai gyógyszerészeti részleget, az egészségügyi segédeszközök részlegét, a humán gyógyszerkészítési osztályt és a citosztatikumok előállítási osztályát. A gyógyszerkészítő osztályon Mgr. Gálová Csilla, a kórház gyógyszerésze a nitrofurantoint tartalmazó kapszulák elkészítésének gyakorlati bemutatóját tartotta meg.

Hírdetés

A diákoknak lehetőségük volt Mgr. Nesziová, a Belgyógyászati ​​és Geriátriai Osztály vezető nővérének előadását is meghallgatni, amely a helyes kézhigiénés eljárást mutatta be. Megtanulták a helyes kézfertőtlenítést is, majd UV lámpa alatt ellenőrizték a fertőtlenítés eredményét.

„A kirándulás során a diákoknak lehetőségük nyílt kórházi környezetben megismerkedni a gyógyszerészek mindennapi munkájával. Úgy gondolom, hogy legalább néhány olyan diákot sikerült megszólítanunk, akik a gyógyszerészet mellett döntenek, ezt választják leendő szakmájuknak. Egyúttal köszönöm Mgr. Földesová Ildikónak és Mgr. Zdenka Bohušovának a projekt támogatását”

– zárta a tájékoztatást PharmDr. Komjáthy Hajnalka, a komáromi kórház intézeti gyógyszertárának vezetője.

Körkép.sk, sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »