Az afrikai csapat nyerte a focivébé döntőjét

Az afrikai csapat nyerte a focivébé döntőjét

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

A "franciák" harmadszor játszottak döntőt, húsz éve, otthon – ahol az elődöntőben a horvátokat múlták felül – nyertek a brazilok ellen, 2006-ban, Németországban viszont kikaptak az olaszoktól. A horvátok eddigi legjobb szereplése egy harmadik hely volt, melyet 1998-ban Franciaországban harcoltak ki.

A Luzsnyiki Stadionban rendezett vasárnapi mérkőzésen Mandzukic öngóljával a franciák szereztek vezetést, majd Perisic egyenlített, de még a szünet előtt a kapuba talált Griezmann is, aki a Perisic kezezéséért videóval megítélt büntetőt értékesítette. A második félidőben Mbappé, majd Pogba lőtt gólt, aztán Mandzukic használta ki Lloris hibáját.

Hírdetés

Az oroszországi vb bronzérmét az "angolokat" szombaton 2-0-ra legyőző "belgák" szerezték meg, történetük során először végezve az első három között.

Az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane nyerte az oroszországi labdarúgó-világbajnokság gólkirályának járó Aranycipőt.

A Tottenham Hotspur 24 éves csatára a csoportkörben Tunézia ellen kétszer, Panama ellen háromszor volt eredményes, majd a nyolcaddöntőben Kolumbia hálójába is betalált, vagyis hat találattal zárta a tornát.

(MTI nyomán; képek: FIFA)

"Franciaországot akarom megtestesíteni" – Marseillaise-t énekelnek és shaku shakut járnak a franciák

Franciaország focicsapatának fejlődése szépen mutatja az ország jövőjét


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »