Az AfD vezetése sem mer ujjat húzni a holokamuipar terroristáival

Pártfegyelmi eljárást kezdeményezett hétfőn Németországban a legnagyobb parlamenten (Bundestag-) kívüli párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) elnöksége a szervezet egyik vezetője ellen. Az érintett politikus egy beszédében fordulatot sürgetett az ún. holokauszttal kapcsolatos emlékezetpolitikában.

Az AfD elnökségének közleménye szerint Björn Höcke, a párt Türingia tartományi szervezetének vezetője "ártott az AfD tekintélyének" január 17-én Drezdában elmondott beszédével, ami "pártfegyelmi eljárást tesz szükségessé".

A politikus beszédében “180 fokos fordulatot” sürgetett az emlékezetpolitikában, és azt mondta, hogy a berlini holokauszt-emlékmű – hivatalos nevén Európa meggyilkolt zsidóinak emlékműve – a “szégyen emlékműve”.

Hírdetés

Björn Höcke a párt elnökségének döntése után tett nyilatkozatában kiemelte: aggodalommal tapasztalta, hogy a beszéde körüli vita eltávolodott a tárgyilagosság szintjétől, és bekerült a “párton belüli hatalmi harcokba”. Egyben kifejezte reményét, hogy megmarad az AfD-ben a “véleménypluralizmus”, amely a 2013-ban alapított pártot “rövid idő alatt oly erőssé tette”.

Björn Höcke beszédét bírálták a német belpolitikában. A legélesebben a szövetségi szinten a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) Bundestag-frakciójának vezetője, Thomas Oppermann fogalmazott, aki azt mondta, hogy “Höcke egy náci”.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: AfD-vezető: elég volt a holokausztozásból, véget kell vetni a szégyenkező megemlékezéseknek!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »